4 Carrièretips die werktuigbouwkundigen moeten weten

Als je aan de slag gaat als werktuigbouwkundige, dan is er meer dan goed zijn in wiskunde en natuurwetenschappen. Of je nu net afgestudeerd bent of al vele jaren ervaring op zak hebt, er zijn altijd manieren om jezelf te verbeteren in jouw loopbaan als ingenieur. Laten we eens kijken naar enkele handige tips die jouw carrière naar een hoger niveau tillen.

1. Denk als een zakenman

Als je op zoekt bent naar nieuwe werktuigbouwkunde vacatures, dan is het belangrijk om te begrijpen dat vele ondernemingen op zoek zijn naar ingenieurs die denken als zakenmensen. Talloze  organisaties willen namelijk samenwerken met ingenieurs die betrokken kunnen zijn bij de strategie en planning. Steeds meer bedrijven zijn geïnteresseerd in een horizontale strategische aanpak waarbij de feedback van het gehele team in acht wordt genomen. 

2. Denk buiten jouw vakgebied

Als je afgestudeerd bent als werktuigbouwkundige, is het net zo belangrijk om op de hoogte blijven van ontwikkelingen buiten je studie. Je zult ongetwijfeld in aanraking komen met de complexe producten van vandaag die vaak beschikken over  software en aanverwante elektronische componenten. Door de basis te leren van deze relevante specialismen, zorg je ervoor dat je niet geconfronteerd wordt met ontwerpkwesties waar je geen flauw benul van hebt!

3. Wees een teamspeler

Het is onwaarschijnlijk dat je als werktuigbouwkundige overal verstand van hebt. Het is daarom belangrijk om in staat te zijn samenwerkingen aan te gaan met collega’s die op de hoogte zijn van andere disciplines. Op deze manier kunnen complexe problemen worden opgelost om producten op de markt te brengen. Hiervoor is het belangrijk dat je je weet op te stellen als teamplayer en inziet dat je communicatieve vaardigheden even belangrijk zijn als je technische expertises.

4. Sta open voor iets nieuws

Tenslotte willen we je meegeven dat je er altijd voor zorgt dat je open staat voor nieuwe ideeën, zelfs als die van buiten jouw groep komen. Het gaat niet zozeer om competitie, maar wel het inzien van innovatieve mogelijkheden die iedereen vooruit kunnen helpen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *