Snel een professioneel cv opzetten? Met een online template lukt het!

CV maken

Wanneer je reageert op een vacature, dan doe je dat meestal door je cv met een begeleidende sollicitatiebrief te sturen. Hierbij geldt dat de meeste werkgevers en recruiters vooral het cv nauwkeurig bestuderen. Zij gaan er namelijk vanuit dat zij op je cv alle relevante informatie snel kunnen terugvinden. Helaas is het vanaf het begin opzetten van een cv geen kleine opgave. Je moet namelijk zorgen voor de correcte inhoud en voor een bestand met een fraaie en overzichtelijke opmaak. Als je jezelf veel tijd wilt besparen, dan is je cv online maken een zeer goede optie. Via een daarvoor ingerichte website zou je je cv al in tien minuten klaar kunnen hebben. Je profiteert dan bovendien van een van de beschikbare professionele en overzichtelijke templates.

Algemene tips voor een goed cv

Als je via een sterk cv jezelf wilt onderscheiden bij een mogelijk toekomstige werkgever, zorg er dan voor dat je je houdt aan de volgende algemene tips:

  • Zorg dat je cv relevant is voor de functie waarop je solliciteert. Laat irrelevante informatie dus weg of benoem die slechts zeer kort.
  • Bedraagt je loopbaan al tien jaar of langer of heb je zeer veel werkgevers gehad, dan hoef je niet al je werkervaringen meer uitgebreid te beschrijven.
  • Zorg dat de werkgever de informatie waarnaar deze zal zoeken snel en eenvoudig kan vinden.
  • Vermeld geen leugens op je cv.

Welke personalia vermeld je wel en niet op je cv?

Wat betreft de persoonsgegevens op je cv hebben we de volgende tips voor je in petto:

  • Vermeld je geboortedatum niet als je denkt dat dit een negatieve invloed heeft op je kansen.
  • Als je denkt dat je nationaliteit niet relevant is, dan kun je die ook weglaten.
  • Vermeld je burgerlijke staat ook bij voorkeur alleen als die relevant is.
  • Vermeld wel altijd je adresgegevens op je cv.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *