Wat is outplacement?

outplacement

Veel mensen weten vaak niet wat outplacement is, maar je bent zeker niet de enige. Je komt er namelijk alleen mee te maken als er een ontslag boven je hangt, want het is een ideale regeling. Je gaat dan betaald zoeken naar een baan, want je wilt natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag. Je kan dit vaak alleen doen als jouw oude werkgever het goed vindt, want hij is degene die dan jouw zoek uren betaald. Met de betaalde uren stimuleer je ook anderen om snel te gaan zoeken, waardoor je ook weer gauw een nieuwe baan hebt.

Waarom?

Het kan zijn dat je jou afvraagt waarom je hiervoor zou gaan kiezen, maar voor veel mensen is dit een perfecte oplossing. Het kan namelijk zijn dat jij en jouw werkgever allebei niet tevreden zijn en dus graag een oplossing willen. Als dit het geval ook bij jou is, is outplacement wat voor jou. Je gaat dan betaald zoeken naar een volgende baan, hierdoor wordt jij ook gestimuleerd voor een nieuwe baan. Jouw oude werkgever hoeft dus alleen een aantal uren te betalen, in plaats van discussies over het contract. Er zitten dus ook veel voordelen aan, want anders zouden mensen er niet voor kiezen. Je hoeft er natuurlijk niet perse voor te kiezen, maar dat kan dan wel een onprettige situatie worden.

outplacement

Waar?

Als outplacement jou wel wat lijkt, wil je natuurlijk wel weten waar je dit kan doen. Er zijn een aantal bedrijven waar je dit kan volgen, want die kunnen jou dan ook de begeleiding bieden. Zij weten namelijk alles van de arbeidsmarkt en weten dus ook wie er mensen nodig hebben, waardoor jij weer snel aan de slag kan. Je moet dus vooral even online kijken, want dat is wellicht het makkelijkste voor jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *