Werken in de marketing? Dit zijn de banen met een laag instapniveau!

Je kent het vast wel. Op zoek zijn naar een baan die past bij jouw interesses, maar elke vacature die je tegenkomt vraagt meer kennis en ervaring dan dat jij op dit moment in huis hebt! Als je een aantal jaren ervaring mist, dan ben je vaak uitgesloten van vele vacatures en kan het ingewikkeld zijn om jezelf te ontplooien in het vakgebied waar jij zo geïnteresseerd in bent. Gelukkig er is nog hoop. Diverse vakgebieden bieden vacatures aan waar je vrijwel direct kan beginnen zonder jarenlange ervaring. In dit artikel hebben we een aantal banen in de online marketing op een rijtje gezet die een vrij laagdrempelig instapniveau hebben.

Content Specialist

Een Content Specialist is een razendsnelle schrijver die op een boeiende manier onder meer blogs, e-mails, persberichten en productbeschrijvingen aan elkaar weet te rijgen. Zolang je jouw schrijfvaardigheden kan aantonen in een perfect geschreven motivatiebrief, dan heb je wellicht een goede kans dat je online marketing vacatures succesvol kan benaderen die bij jou passen!

SEO Specialist

Een SEO specialist zorgt ervoor dat content zo hoog als mogelijk scoort in de zoekmachine. Hoewel werk in SEO nogal wat technische kennis vereist, hoef je niet perse jarenlange ervaring te hebben in dit vakgebied. Het mooie is dat er talloze online SEO-cursussen bestaan die je de fijne kneepjes van het vak kunnen leren.

Digital Marketing Specialist

Als Digital Marketing Specialist ga je aan de slag met het online presenteren van verkopen van producten en diensten. Als beginner heb je doorgaans enige kennis benodigd van SEO, pay-per-click advertenties en moet je bereid zijn om bekwaam te worden met Google Analytics, Google Ads en wellicht HTML. Met een leergierige blik, enige schrijfvaardigheden en het vermogen om inhoud te onderzoeken, kan je aantonen dat je deze functie kan vervullen zonder jarenlange ervaring benodigd te hebben!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *